Ondersteuning binnen uw bedrijf

U heeft contacten in uw eigen netwerk die advies en ondersteuning bieden over uw bedrijfsvoering. Heel fijn dat u zo goed wordt geholpen door mensen die u kennen en dichtbij staan. Zulke steun kunt u als ondernemer altijd goed gebruiken. Toch kleven er ook nadelen goed bedoelde hulp uit eigen kringen. Mensen die dichtbij staan zijn namelijk altijd geneigd een veilig advies te brengen. Daarnaast bezitten ze meestal geen specifieke professionele kennis op vakgebieden als communicatie, marketing en sales. Hierdoor kan het zijn dat u altijd tegen dezelfde dingen blijft aanlopen, waardoor bedrijfsontwikkeling stagneert of zelfs terugloopt. Nu, na al die jaren, wilt u daarom eens het juiste advies. Niet veilig, maar recht voor z'n raap met als resultaat groei van uw bedrijf in de breedste zin van het woord!

Ambacht in beeld is ervan overtuigd dat professionele ondersteuning aan de binnenkant van een bedrijf, inzichten brengt die tot groei kunnen worden omgezet. Een ambachtelijke of kleine ondernemer ziet vaak een financiële drempel om zich professioneel te laten adviseren, terwijl dit onder de streep juist oplevert en zich laat uitbetalen. Toch durven veel ondernemers de eerste stap hiertoe niet te zetten of denken ze uberhaupt niet aan deze optie. 

De ondernemers die u voor gingen en investeerden in professionele hulp en ondersteuning, kunnen met recht zeggen dat het de investering waard was.

Activiteiten ambacht in beeld;

- Helder in kaart brengen wat er nodig is bij een bedrijf om groei of structuur te krijgen;

- Coaching tijdens reorganisaties binnen bedrijven;

- Advies over de organisatiestructuur van een bedrijf;

- Ondersteuning op het gebied van marketing, communicatie en sales;

- Een agenda-overzicht van ambachtelijke zaken binnen Nederland, inclusief de nodige (landelijke) marketingcampagnes;

- Zichtbaarheid vergroten tijdens schoolkeuzes op open dagen door het land heen;

- Organisatie van ambachtelijke regionale evenementen en routes;

- Lezingen door het land heen over de ambachtenindustrie;

Detachering deskundigen

Ambacht in Beeld koppelt (ambachtelijke) ondernemers aan de juiste professionals. Deze deskundige kijkt vervolgens mee in uw omgeving om in kaart te brengen wat de huidige stand van zaken is en waar knel- en verbeterpunten liggen binnen uw bedrijf. Hij/zij zal hierbij ook gerichte vragen stellen. Hieruit wordt een rapport opgemaakt met een advies voor een te lopen traject. U heeft over het algemeen altijd met één persoon te maken. Deze persoon zal u advies geven en zo nodig begeleiden om tot het juiste resultaat te komen. Na het intakegesprek krijgt u een vrijblijvend voorstel over aanpassingen binnen uw bedrijf. Ook maken we gelijk een inschatting van de uren, de kosten en de opbrengsten. U kunt hierin aangeven of het voorstel voor u de juiste weg is. Is de persoon die de intake heeft gedaan niet de juiste professional voor de klus? Dan zoekt Ambacht in Beeld alsnog de juiste persoon voor u. Hierin begint het stukje uit handen nemen en ontzorgen. Een dergelijk traject kan confronterend en zwaar zijn, maar levert uiteindelijk juist meer inzicht, controle en groei.